Home » Mistblowers | Orchard sprayers, Featured, Modeli prskalica

Trailed mistblower 1500 PROFI

3 February 2012 » Posjeta stranici:11,062

We released a new model of trailer mistblower (orchard and vineyard sprayer) as a result of suggestions and critics of our current and potential clients. Our main goal was to design and build a machine for advanced and professional users who are expecting the best machine perfomances.
Many thanks to all of our clients who helped us with suggestions and giving us a hint how to improve details to have better spraying application and to reach better price/quality ratio and also max. economic benefits from the machine.

GENERAL INFORMATIONS

Machine is completely adopted to the EU technical requirements – the heighest ecological standards and human protection level.

Tank capacity

Tank capacity: 1500 lt

Available capacities: 600, 800, 1000, 2000 i 3000 lt.

Water control unit

Kao osnovna oprema dolazi regulator sa elektronskim upravljanjem iz kabine traktora. Kontrola prskanja se odvija pomoću kontrolne jedinice na kojoj se otvaraju zasebno lijeva i desna strana, glavni ventil regulatora protoka i podešava radni pritisak.

Naprednija opcija jest računalno upravljanje. Više o ovoj opciji možete saznati sa stranice koja detaljno opisuje računalne sustave prskanja koji su bazirani na istoj osnovi bez obzira ako se radi o ratarskim prskalicama ili atomizerima.

Moramo također spomenuti i opciju senzorskog prskanja koje je također detaljnije objašnjeno ovdje.

Difuzor (jedinica za prskanje sa ventilatorom)

Najvažnija jedinica kod atomizera doživjela je najveće i najznačajnije preinake u odnosu na standardni model. Najveća pozornost se posvetila mogućnosti podešavanja gornjih i donjih zona te izlaznoj snazi i ravnomjernosti količine zraka. Nosač sa diznama je pomaknut sa unutrašnje strane (između difuzora i rezervoara), ali je također ostavljena mogućnost da se u nekoliko koraka preseli sa vanjske strane ukoliko korisnik preferira takav način prskanja.

U ovom slučaju imamo difuzor sa ventilatorom promjera d.815 mm, reduktor sa dvije brzine, spojkom za sigurnije prebacivanje u brzinu, 8 nosača dizni sa svake strane i kapacitom zraka 39.200 m3/h.

Po pitanju dizni (mlaznica) odabrali smo isključivo profesionalne Lechler TR fungicidne dizne koje su svoju kvalitetu, drift i ukupnu učinkovitost dokazale na svim kontinentima svijeta.

Pumpa

Na svim našim atomizerima Comet pumpe čine jedan od glavnih uzdanica pa tako i u ovom slučaju koristimo APS 141 lt/min.

Šasija i osovina

Osovina je pomična što omogućuje da se trag kotača može vrlo lako mijenjati, ovisno o potrebama. Dimenzije kotača koji se montiraju:

  • 10.0/75×15,3

AKZ (antikorozivna zaštita)

Šasija atomizera je plastificirana kao i svi sitni metalni dijelovi na atomizeru. Difuzor je pocinčan, a glavne cijevi dovoda na difuzoru izrađene su od INOX materijala.

OPREMA

  • prometna signalizacija
  • uređaj za otapanje praškastih sredstava (“gljiva”)
  • dvostruki sustav miješanja unutar rezervoara
  • dvostruki sustav ispiranja unutarnjeg dijela rezervoara
  • mogućnost brzog punjenja putem vanjskog izvora
  • potporni kotač za lakšu manipulaciju i uskladištenje

GALERIJA SLIKA

       

VIDEO