Početna » Atomizeri, Izdvojeno, Modeli prskalica

Vučeni atomizer 1500 PROFI

» Posjeta stranici:11,324

Kao rezultat komunikacije (prijedloga i kritika) naših postojećih i potencijalnih korisnika atomizera nastao je model vučenog atomizera koji će zadovoljiti i one najzahtijevnije korisnike i uvjete u vinogradima, voćnjacima i maslinicima. Zahvaljujemo se svim korisnicima koji su svojim prijedlozima i kritikama ukazali na detalje koji u upotrebi atomizera olakšavaju aplikaciju i daju dodatnu vrijednost samom stroju, ali i ukupnoj isplativosti investicije.

OSNOVNE INFORMACIJE

Model atomizera u skladu je sa europskim tehničkim uvjetima i normama koje se najviše odnose na ekologiju i zaštitu ljudskog zdravlja.

Zapremnina rezervoara

Zapremnina: 1500 litara Ostale dostupne zapremnine: 600, 800, 1000, 2000 i 3000 litara.

Regulator protoka

Kao osnovna oprema dolazi regulator sa elektronskim upravljanjem iz kabine traktora. Kontrola prskanja se odvija pomoću kontrolne jedinice na kojoj se otvaraju zasebno lijeva i desna strana, glavni ventil regulatora protoka i podešava radni pritisak. Naprednija opcija jest računalno upravljanje. Više o ovoj opciji možete saznati sa stranice koja detaljno opisuje računalne sustave prskanja koji su bazirani na istoj osnovi bez obzira ako se radi o ratarskim prskalicama ili atomizerima. Moramo također spomenuti i opciju senzorskog prskanja koje je također detaljnije objašnjeno ovdje.

Difuzor (jedinica za prskanje sa ventilatorom)

Najvažnija jedinica kod atomizera doživjela je najveće i najznačajnije preinake u odnosu na standardni model. Najveća pozornost se posvetila mogućnosti podešavanja gornjih i donjih zona te izlaznoj snazi i ravnomjernosti količine zraka. Nosač sa diznama je pomaknut sa unutrašnje strane (između difuzora i rezervoara), ali je također ostavljena mogućnost da se u nekoliko koraka preseli sa vanjske strane ukoliko korisnik preferira takav način prskanja. U ovom slučaju imamo difuzor sa ventilatorom promjera d.815 mm, reduktor sa dvije brzine, spojkom za sigurnije prebacivanje u brzinu, 8 nosača dizni sa svake strane i kapacitom zraka 39.200 m3/h.

Po pitanju dizni (mlaznica) odabrali smo isključivo profesionalne Lechler TR fungicidne dizne koje su svoju kvalitetu, drift i ukupnu učinkovitost dokazale na svim kontinentima svijeta.

Pumpa

Na svim našim atomizerima Comet pumpe čine jedan od glavnih uzdanica pa tako i u ovom slučaju koristimo APS 141 lt/min.

Šasija i osovina

Osovina je pomična što omogućuje da se trag kotača može vrlo lako mijenjati, ovisno o potrebama. Dimenzije kotača koji se montiraju:

  • 10.0/75×15,3

AKZ (antikorozivna zaštita)

Šasija atomizera je plastificirana kao i svi sitni metalni dijelovi na atomizeru. Difuzor je pocinčan, a glavne cijevi dovoda na difuzoru izrađene su od INOX materijala.

OPREMA

  • prometna signalizacija
  • uređaj za otapanje praškastih sredstava (“gljiva”)
  • dvostruki sustav miješanja unutar rezervoara
  • dvostruki sustav ispiranja unutarnjeg dijela rezervoara
  • mogućnost brzog punjenja putem vanjskog izvora
  • potporni kotač za lakšu manipulaciju i uskladištenje

GALERIJA SLIKA
       

VIDEO