Početna » Izdvojeno, Novosti

Noviteti za 2011. godinu

27 Siječanj 2011 » Posjeta stranici:4,267

Nastavljajući naš kontinuirani proces unapređivanja i poboljšavanja naših prskalica najavljujemo novitete u području tehnologije prskanja koje pripremamo za 2011. godinu.

Naš optimizam i snagu za daljnim razvojem temeljimo na kontinuiranom rastu baze zadovoljnih korisnika koji svojim kritikama i prijedlozima pomažu da zajedno činimo naše prskalice i atomizere boljim i efikasnijim proizvodima. I zahvalni smo im na tome!

U nastavku slijedi kratak pregled noviteta koje spremamo…

VUČENE PRSKALICE ZAPREMNINE DO 6000 LITARA

gocciaMaksimalni kapacitet vučenih prskalica koje smo dosad mogli ponuditi je bio 3000 litara. I u većini slučajeva je to bilo dovoljno za potrebe hrvatskog tržišta. Imajući na umu i potrebe velikih poljoprivrednih tvrtki odlučili smo ponudu zapremnine proširiti sa četiri nova modela:

  • 3600, 4200, 5200 i 6000 litara

Uz veću zapremninu promjene će se dogoditi i u samoj konstrukciji koja će pratiti trendove europskih proizvođača (amortizirajuća šasija, kočnice, veći kotači i dr.), a opet ostati cjenovno u okvirima dostupnim hrvatskim uvjetima.

NOŠENA PRSKALICA SA PREDNJIM REZERVOAROM

Kao prijedlog i zahtjev od pojedinih postojećih kupaca i sa inozemnih tržišta (posebice Njemačka i Austrija) pojavio se model nošene prskalice sa dodatnim prednjim rezervoarom. Cilj je dobiti veću autonomiju (zapremninu) uz rasterećenje i bolji balans kako cijelo opterećenje nebi bilo na stražnjem dijelu traktora. Modeli na kojima će biti dostupna opcija sa prednjim rezervoarom su od 600 – 1200 litara (zbog konstrukcije).

Dodatna zapremnina sa prednjim rezervoarom bit će 500 i 1000 litara tako da ćemo dobiti maksimalni kapacitet od 2200 litara za nošene prskalice.

PRSKALICA ZA DUHAN

Uvidjeli smo potrebu za razvojem posebne prskalice za proizvođače duhana koja će imati grane zahvata od 10 m u jednu stranu. Cilj je pojednostavniti prskanje plantaže duhana kako bi se uobičajena tabla od 20 redova duhana mogla poprskati u jednom obilaženju kroz transportne puteve.

Zbog specifične širine zahvata u jednu stranu dizanje i spuštanje, te otvaranje i zatvaranje će biti pomoću hidrauličnih cilindara kako bi se spriječile moguće nezgode opasne po zdravlje i sigurnost korisnika.

VUČENI ATOMIZER SA MALČEROM I GRANAMA ZA MEĐUREDNO PRSKANJE

Sve veća ekspanzija vinogradara i voćara govori u prilog razvijanju rješenja koja će omogućiti uštede u vremenu održavanja i prskanja nasada. Vučeni atomizer koji će na svojem prednjem dijelu imati rotacijski malčer sa valjkom (pogon preko hidromotora) omogućit će smanjenje broja prohoda kroz nasad, uštede u vremenu i gorivu.

Cilj je da se kroz jedan prohod obavi što veći broj radnih operacija. Također je u planu opcija montiranja prednjih grana za međuredno prskanje koje bi se montirale na prednju hidrauliku i koje će biti neovisne od samog malčera.

Ovakva kombinacija zasigurno će biti zanimljiva ozbiljnim proizvođačima koji imaju velike nasade i koji će imati mogućnosti većih ušteda i povećanja efikasnosti rada u nasadu.