Početna » Atomizeri

Vučeni atomizeri 600 – 3000 litara

9 Ožujak 2010 » Posjeta stranici:14,839

Vučeni atomizeri namijenjeni su za prskanje većih trajnih nasada (vinogradi, voćnjaci, maslinici), a kao glavna prednost u odnosu na nošene modele jest veća autonomija (zapremnina rezervoara) te manji zahtjevi za snagom traktora.

OSNOVNE INFORMACIJE

Svi modeli vučenih atomizera opremljeni su sa 3 rezervoara sukladno europskim tehničkim standardima.

Zapremnina rezervoara

Dostupne zapremnine: 600, 800, 1000, 1500, 2000 i 3000 litara.

Regulator protoka

Ručni regulator protoka dolazi u standardnoj opremi. Kao dodatna oprema dostupan je regulator sa elektronskim upravljanjem iz kabine traktora. U tom slučaju kontrola prskanja se odvija pomoću kontrolne sklopke na kojoj se otvaraju zasebno lijeva i desna strana, glavni ventil regulatora protoka i podešava radni pritisak.

Kao još naprednija opcija jest regulator sa bežičnim elektronskim upravljanjem iz kabine čime se rješava problem kablova.

Difuzor (jedinica za prskanje sa ventilatorom)

Model difuzora i  veličina ventilatora bira se u suradnji sa svakim klijentom i s obzirom na zahtjeve kojima se treba udovoljiti. Svi modeli difuzora imaju mogućnost zakretanja krilca ventilatora u tri različita položaja, tj. stupnja. Najvažniji kriteriji kod odabira optimalnog difuzora jesu:

 • zahtjevi za širinom i visinom prskanja (ovisno o kakvom se nasadu radi)
 • zahtjevi za potrebnom količinom zraka m3/h
 • jačina traktora s kojim se namjerava vršiti prskanje

Mogućnosti naših difuzora:

 • prskanje u visinu od 4,5 – 9 metara
 • prskanje u širinu od 5,5 – 20 metara
 • količine zraka 26200 – 73440 m3/h
 • veličine ventilatora od 550 – 913 mm

Pumpa

Na sve modele montira se Comet APS pumpa, a jačina pumpe ovisi o modelu atomizera. Jačina pumpe u korelaciji je sa veličinom difuzora i brojem dizni na difuzoru jer to direktno utječe na potrebnu jačinu pumpe. Ovisno o modelu, montiramo:

 • APS 71 lt/min
 • APS 101 lt/min
 • APS 141 lt/min

Dizne (mlaznice)

Nosači dizna na svakom od modela imaju dvostruku zakretnu glavu na koju je moguće montirati dvije različite dizne koje se mogu koristiti u procesu prskanja. Dovoljno je da se nosač dizne zaokrene i možete početi prskati sa drugom diznom. Imamo veliki izbor specijaliziranih dizni, a veličina dizne određuje njezinu potrošnju po jedinici površine.

Šasija i osovina

Osovina je pomična što omogućuje da se trag kotača može vrlo lako mijenjati, ovisno o potrebama. Dimenzije kotača koji se montiraju:

 • 10.0/75×15,3
 • 12.5/80×15,3
 • 400/60×15,5

AKZ (antikorozivna zaštita)

Šasija atomizera je plastificirana kao i svi sitni metalni dijelovi na atomizeru. Difuzor je pocinčan, a glavne cijevi dovoda na difuzoru izrađene su od INOX materijala.

GALERIJA SLIKA

       

Vuceni atomizer 1000

VIDEO


POŠALJI UPIT

Na temelju ovog upitnika šaljemo Vam neslužbenu ponudu (u roku od 24 sata) u PDF formatu na Vašu e-mail adresu ili Vas kontaktiramo telefonski ukoliko su potrebna dodatna pojašnjenja.

 1. (obavezno)
 2. (obavezno)
 3. (obavezno)
 4. (obavezna e-mail adresa)
 5. (obavezno)
 6. (obavezno)
 7. Tip nasada

 8. (obavezno)
 9. Način upravljanja

 

cforms contact form by delicious:days

<object width=”480″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/toljqVvcux4?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/toljqVvcux4?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”480″ height=”385″></embed></object>