Novosti

27. Travanj 2012.
Odabir dizne za atomizer

Zasigurno najvažnija pretpostavka kvalitetnom i efektivnom prskanju atomizerom jest pravilan odabir dizne za pojedinu aplikaciju. Većina atomizera ima dvostruki nosač dizne pa je moguće sa dvije dizne pokriti 90% potreba po pogledu potrošnje i načinu aplikacije.

17. Siječanj 2012.
Računalno upravljanje procesom prskanja

Računalno prskanje postaje zaštitni znak i sve više nužnost u modernom procesu prskanja koji zahtjeva da se vodi računa o zaštiti okoliša, ljudskog zdravlja, ali i ekonomičnosti. Osim ekonomičnosti koja se ogleda kroz uštedu u potrošnji zaštitnih sredstava, važna stavka jest i ukupna profitabilnost gledana kroz poboljšane i ujednačene prinose zbog ravnomjernog prskanja.

3. Siječanj 2012.
Senzorsko prskanje vinograda i voćnjaka

Zaštita i prskanje nasada uz pomoć ultrazvučnih senzora sve više dobiva na značaju, a pogotovo kod većih nasada u kojima postoji “prazan prostor” između stabala i posebice kod mladih nasada koji još nisu dostigli svoj puni obujam. Uštede u sredstvima za prskanje su značajna, a veliki doprinos je i u području sigurnosti rada s obzirom da operater ne mora voditi računa o stalnom uključivanju i isključivanju sekcija za prskanje već je maksimalno koncentriran na vožnju kroz nasad.

31. Prosinac 2011.
Najava: Prskanje herbicidnog pojasa u vinogradima i voćnjacima

Prskanje herbicidnog pojasa
Tendencija smanjivanja broja prohoda i općenita nužnost uštede na svakom koraku dovodi nas do proizvoda kojim se može istodobno prskati voćnjak ili vinograd te herbicidni pojas koji je potpuno zasebna i neovisna cjelina od atomizera.
Koristi električnu pumpu kao pogon i svoj spremnik (100-200 litara). Izvedba grana može biti u više varijacija, sa hidrauličnim dizanjem i spuštanje, horizontalnim širenjem i skupljanjem te mogućnost vertikalne nivelacije. Sa svake strane po dvije dizne sa mogućnošću da se krajnja dizna ukosi po potrebi.
Mogućnosti širenja grana:

min. …

11. Listopad 2011.
Prezentacija za kooperante Žita

ŽITO d.o.o. je 23.09. organiziralo u suradnji sa tvrtkama LEŠKO i OLT prezentaciju strojeva za prskanje i obradu tla u Beravcima kraj Velike Kopanice na imanju OPG Divić. Prisutnim kooperantima Žita predstavljeni su OLT-ov novi podrivač MIGHTY M605 i vučena tanjurača TARA 28, dok je LEŠKO predstavio najveću nošenu prskalicu zapremnine 1200 litara sa elektronskim upravljanjem procesom prskanja te hidrauličnim granama zahvata 15 metara.
Od prisutnih poljoprivrednika su se mogle čuti riječi pohvale, ali i prijedlozi za određenim poboljšanjima s obzirom na geografske …

22. Lipanj 2011.
Testiranje: Prednji rezervoar za nošene prskalice

Početkom godine smo najavili razvoj nošene prskalice sa prednjim rezervoarom i sa zadovoljstvom objavljujemo da smo pustili u testiranje prvi prototip čija funkcionalnost se provjerava na poljima Međimurja.

29. Ožujak 2011.
Sajam Gudovac – 2011.

Iza nas je još jedan proljetni Bjelovarski sajam (Gudovac) pa se ovom prilikom želimo zahvaliti svim posjetiteljima na iznad očekivanoj posjećenosti i interesu za naše proizvode.
Bilo je naporno, ali je također bilo zadovoljstvo odgovarati na sva Vaša pitanja kako bi što bolje približili proces prskanja koji zahtijeva sve više pozornosti jer se upravo na području prskanja može napraviti prednost u kvaliteti prinosa, ali također i ekonomičnosti kroz uštede koje nove tehnologije u prskanju omogućuju.
Pred nama je intenzivno razdoblje kako bi zadovoljili potrebe naših kupaca i veselimo se novom susretu na …

2. Veljača 2011.
Prskalica za duhan

Da bi prskanje duhana učinili što bržim i kvalitetnijim odlučili smo se za razvoj posebne vrste prskalice sa granom za prskanje samo u jednu stranu:

radna širina: 10 metara u jednu stranu
trostrani modul nosača dizni – jedna dizna koja prska odozgo i dvije sa svake strane
hidraulično dizanje i otvaranje
hidraulična nivelacija
otvaranje u tri sekcije – zadnja sekcija se otvara ručno

Cijela ideja je potekla od razgovora sa proizvođačima duhana i nadamo se da ćemo kroz nekoliko faza testiranja maksimalno prilagoditi grane da bi postigli najvišu funkcionalnost.
Svakako smo otvoreni za sugestije, kritike …

27. Siječanj 2011.
Noviteti za 2011. godinu

Nastavljajući naš kontinuirani proces unapređivanja i poboljšavanja naših prskalica najavljujemo novitete u području tehnologije prskanja koje pripremamo za 2011. godinu.
Naš optimizam i snagu za daljnim razvojem temeljimo na kontinuiranom rastu baze zadovoljnih korisnika koji svojim kritikama i prijedlozima pomažu da zajedno činimo naše prskalice i atomizere boljim i efikasnijim proizvodima. I zahvalni smo im na tome!
U nastavku slijedi kratak pregled noviteta koje spremamo…

18. Siječanj 2011.
ViroExpo 2011.

Virovitički sajam ViroExpo održava se ove godine od 21. do 23. siječnja i prema broju prijavljenih izlagača premašuje prošlogodišnje rezultate. Naša prošlogodišnja iskustva su vrlo pozitivna i zahvaljujemo se svim posjetiteljima koji su nas podržali i kritizirali nas jer smo zahvaljujući tome postali bolji.
Upravo ViroExpo je mjesto gdje ćemo premijerno izložiti prskalicu za duhan sa hidrauličnim granama zahvata 10 m u jednu stranu. Osim toga izložit ćemo naše standardne modele prskalica sa naglaskom na profesionalne izvedbe sa hidrauličnim granama.
Također veliku pažnju posvećujemo i našim nošenim i vučenim atomizerima. Ovaj segment …